Black Friday & Week 2023 | Årets bästa kampanjer på grill, grillar och tillbehör!

Black Friday 2023 under Black Week är den största REA-dagen på året, både online och i butiker. Och det gäller så klart även priser på grillar och grilltillbehör.

Här kan du spara tusenlappar!

Som konsument får man många olika rabatter och erbjudanden som är speciella just den här dagen eller under Black Week. Klicka här för att gå direkt till de senaste reapriserna hos Bagaren & Kocken.

Fredag 24 november 2023

Black Friday infaller alltid dagen efter thanksgiving, som är fjärde torsdagen i november. Fredag 24 november är datumet för 2023 års shoppingdag.

Ofta bra Black Friday-priser på grillar

Historiskt sett är det framförallt hemelektronik och vitvaror som dominerat utbudet både på fredagen och under Black Week.

Av de mest populära kategorier på Prisjakt under 2020 var 13 av topp 15 teknikrelaterade. Bland dessa hittar vi bland annat hörlurar, mobiltelefoner, TV, datorskärmar och robotdammsugare.

Även grillar och grilltillbehör brukar brukar vara ordentligt nedsatta i pris. Särskilt bra brukar erbjudanden vara online på till exempel olika köksknivar.

Gör din beställning och köp grill online

Onlinehandeln har bra möjlighet till kampanjpriser helt enkelt eftersom e-handlare kan ha större lager och ta in fler produkter jämför med vad som får plats i en fysisk butik. Det här gör att e-handlare ofta behöver ha REA på grillar och sälja ut dem billigt för att man köpt på sig för stort lager.

Inför den kommande grillsäsongen vill handlarna helt enkelt fylla på med nytt utbud.

Att ”Svarta fredagen” dessutom kommer i november, då det oftast inte är grillsäsong, gör att man kan få extra bra pris på en bra grill.

Missa inte tillbehören

I takt med att grillning blivit mer uppkopplat har det kommit mer och mer elektronik till grillarna. För den som vill, vill säga. Den som vill grilla ”manuellt”, utan till exempel en digital grilltermometer, kan förstås göra det.

Tips på grilltillbehör (länkarna går till guiderna här på Grillfakta):

Ett tips från oss på Grillfakta är att ta en extra titt under grilltillbehör under Black Week för att se vad du kan fynda.

Man behöver ju faktiskt inte köpa en ny kolgrill varje säsong, eller kan man…

Vad är Black Week?

Black Week är en hel kampanjvecka där butiker och e-handlare har speciella erbjudanden och utförsäljningar. Veckan är en ”förlängning” av Black Friday, som infaller på fredagen under Black Week.

2023 är Black Week mellan måndag 20 november till söndag 26 november.

Datum för Black Friday

  • 2023 = Fredag 24 november
  • 2024 = Fredag 29 november
  • 2025 = Fredag 28 november

Vad är Cyber Monday?

Cyber Monday är en REA-dag som infaller på måndagen efter Black Friday. Trenden med ytterligare en kampanjdag kom i början av 2000-talet som en kick-start för julhandeln.

Under den här dagen går det ofta bra att fynda en smoker, gasolgrill – eller varför inte en pizzasten?

Tips inför Black Friday

Statistik från Prisjakt visar att 45 procent av alla klickade produkter på sajten 2019 kostade mindre under Black Friday jämfört med 14 dagar före. Dock ska sägas att prissänkningen generellt sett bara är i genomsnitt 2-6 procent, enligt Prisjakt.

Planera i förväg

Att ha en plan innan Black Friday är viktigt för att du ska kunna få de bästa erbjudandena. Du bör ha en idé om vad du vill köpa, vilka butiker som erbjuder dessa varor och vilka priser du kan förvänta dig. Gör en lista över varor du vill köpa och var du vill köpa dem.

Gör din research

Att göra research på förhand kan hjälpa dig att spara pengar på dina inköp. Gå igenom annonserna från butikerna du är intresserad av, titta på deras webbplatser och sociala medier för att få en uppfattning om deras erbjudanden och rabatter.

Kolla in onlinebutiker

Onlinebutiker är ett utmärkt alternativ för Black Friday-shopping, eftersom de ofta har lika bra eller till och med bättre erbjudanden än fysiska butiker. Det finns också möjlighet att undvika trängseln i butikerna, och du kan enkelt jämföra priser mellan olika butiker.

Få koll på öppettiderna

Se till att du är uppdaterad på öppettiderna för de butiker du vill besöka. Många butiker öppnar tidigare på Black Friday, så se till att du är där i tid för att få de bästa erbjudandena.

Använd prisjämförelsesajter

Prisjämförelsesajter kan hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena på Black Friday. Genom att använda dessa tjänster kan du jämföra priser från olika butiker och se till att du får det bästa priset på den vara du vill köpa.

Undvik impulsköp

Black Friday kan vara lockande, och det är lätt att falla för impulsköp. Men det är viktigt att du inte köper nå

got som du egentligen inte behöver bara för att det är på rea. Försök att hålla dig till din lista över saker du vill köpa och undvik att bli distraherad av andra erbjudanden som inte är relevanta för dig.

Kolla återbäringserbjudanden

Många butiker erbjuder också återbäringserbjudanden på Black Friday. Se till att du kollar in dessa erbjudanden och ser om de kan hjälpa dig att spara mer pengar på dina inköp. Tänk också på att se till att du följer upp och hämtar ut dina återbäringar efteråt.

Se till att du är säker

När du handlar på Black Friday, se till att du är säker online. Använd en säker internetanslutning, och se till att du handlar på pålitliga webbplatser. Om du handlar i en fysisk butik, se till att du håller koll på dina tillhörigheter och skyddar din personliga information.

Var får jag bra erbjudanden på Weber-grillar?

Weber har nästan alltid någon typ av rabatter i sin webbshop på Weber.com. Förutom vanlig REA har de extra bra priser under Black Week och på Black Friday.

Trivia: Black Friday började 1975

Visste du att ”Svarta fredagen” som begrepp och företeelse har rötterna i Philadelphia? Redan 1975 har man kunnat tracka historiken för det som idag är USA:s största dag för handel online och i butik.

Rulla till toppen
Grillrea