Broil King | Det viktigaste att veta och deras grillar

Broil King är ett nordamerikansk företag som tillverkar kolgrillar och gasolgrillar av mycket hög kvalitet. Utöver deras berömda grillar erbjuder de även olika accessoarer och grillrecept. Det är dock deras grillar som står i centrum i produktsortimentet.

Det legendariska Broil King-grillsystemet gör det lätt att använda grillen och ger mångsidighet i matlagningen utomhus. Det är konstruerad för att ge en jämn temperatur som i sin tur resulterar i mycket god smak och ett perfekt grillmönster.

Vad är Broil King?

Broil King är ett familjeföretag som tillverkar grillar och grilltillbehör. Varumärket grundades 1964 och ägs idag av det amerikanska bolaget Cadco Ltd.

Broil King är ett nordamerikanskt företag som har produktion både i USA och i Kanada. I och med globaliseringen är det många andra amerikanska varumärken som flyttat sin produktion till andra länder för att hålla nere produktionskostnaderna.

Broil King är har valt att behålla all tillverkning i Nordamerika och är stolta över att erbjuda högkvalitativa grillar ”Made in North America”. Grillarna är tillverkade i rostfritt stål och håller mycket hög kvalitet. Endast amerikanskt stål används för att tillverka Broil King-grillarna.

Historien om Broil King

Företaget bakom varumärket Broil King heter Bkmfg Corp. Sedan 1964 har Bkmfg tillverkat amerikanska grillar. Företaget, som började som ett litet familjeföretag, har idag en lång erfarenhet av att tillverka gasol- och kolgrillar.

1999 köptes Broil King upp av det amerikanska företaget Cadco Ltd. Cadco är en känd producent av högkvalitativ utrustning för food service och HORECA. Efter att Cadco köpt Broil King uppdaterades hela sortimentet för att kunna möta efterfrågan hos de allt mer krävande grillentusiasterna i Nordamerika såväl som i andra delar av världen.

Idag är Bkmfg Corp. ett dotterbolag till Cadco. Huvudkontoret är i Winsted i Connecticut i USA.

Tillverkning i Nordamerika

Tillverkningen av Broil King sker både i USA och i Kanada. Tillverkningsfabrikerna ligger i Huntington Indiana, Dickson Tennessee och Waterloo Ontario.

De flesta komponenter kommer även från amerikanska underleverantörer för att garantera att varumärket behåller sin nordamerikanska identitet.

Produktionen i Nordamerika gör det möjligt för företaget att vara delaktiga genom hela processen vilket i sin tur är ett måste för att säkerställa kvalitén från början till slut.

Vad kännetecknar grillar från Broil King?

Broil King är nordamerikanska grillar i rostfritt stål av högsta kvalité. De är lätta att använda och ger mångsidighet i grillningen. Med det legendariska Broil King grillsystemet kan i princip allt läggas på grillen. De olika delarna i systemet passar olika saker. I vissa grillar går det även att baka efterrätter. Gemensamt för samtliga Broil King-grillar är den goda grillsmaken.

Oavsett vad och hur du grillar så kommer den jämna temperaturen och det kraftiga gallret ge den perfekta smaken. Gallret på Broil King-grillarna ger karaktäristiska grillränder.

Gjutjärnsgallren från Broil King har två sidor där vardera sida har ett unikt användningsområde. Den enda sidan har spetsar som ger de härliga grillränderna och den andra sidan har spår för att sampla upp köttsaft. Resultatet är ett saftigare kött med perfekta grillränder.

Fem anledningar att välja Broil King

Broil King hyllas av många grillentusiaster över hela världen. Det är främst på grund av följande fem anledningar:

  1. FLAV-R-WAVE som gör att fett och köttsaft som droppar från grillen förångas. Det minskar risken för fettbrand och gör det även lättare att rengöra grillen.
  2. Kraftiga brännare på gasolgrillarna ger en högkvalitativ grill som är lätt och säker att använda. Brännarna är tillverkade av rostfritt stål och har portar på båda sidorna.
  3. Grillgaller som ger perfekta ränder. De karaktäristiska Broil King-ränderna kommer från grillarnas galleri gjutjärn eller rostfritt stål. Gallret ger en optimal jämn värme för ser till att köttet blir riktigt saftigt.
  4. Perfekt grilltemperatur tack vare Linear-Flow-ventiler med 180º vridning som ger dig möjlighet att enkelt kontrollera och reglera temperaturen när du grillar med Broil King.
  5. Hög kvalitet som gör att grillarna håller i många år.

Sammanfattning

Broil King är ett nordamerikanskt varumärke som tillverkar grillar av hög kvalitet. Samtliga produkter tillverkas i någon av deras fabriker i USA och Kanada vilket möjliggör företagets kvalitetskontroll under hela processen.

Med Broil King-grillsystemet går det att grilla i princip allt på grillen.

Karaktäristiskt för Broil King är att de är lätta att använda och ger en mycket god smak samt en grillning med ett perfekt grillmönster.

Missa inte våra populära köpguider:

Läs också gärna våra artiklar om grillutrustning:

Rulla till toppen
Grillrea