Landmann | Grillar, fakta, tips och tillbehör [FAQ]

Landmann är ett tyskt företag som erbjuder ett brett sortiment av grillar och grilltillbehör. Här kan du läsa mer om företaget och deras grillar.

Företaget har sedan starten 1966 sålt kanadensisk grillutrustning och idag har utbudet såväl som marknaden utökats rejält.

Landmann är verksam över hela världen och kännetecknas av innovativa produkter som tar BBQ till en ny nivå. De erbjuder något för alla livsstilar och preferenser. 

Vad är Landmann?

Landmann är ett ledande europeiskt grillföretag. Det är ett tyskt bolag med huvudkontor i Osterholz-Scharmbeck nära Bremen i Tyskland. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av BBQ-produkter, inklusive högkvalitativa grillar.

Tack vare företagets vision om att kombinera funktionalitet och utrustning kan de erbjuda något för alla smaker.

I deras sortiment finns det små grillar för balkongen såväl som stora avancerade utekök. Oavsett storlek och typ av grill så genomsyras produkterna av mycket hög kvalitet.

Företagets långa branscherfarenhet gör att de kan erbjuda något för alla målgrupper.

Produktion, utveckling och design samspelar för att skapa högkvalitativa produkter till rimliga priser. Resultatet är några av marknadens bästa grillprodukter som ger en upplevelse utöver det vanliga.

Historien om Landmann

Landmann grundades 20 september 1966 av Bernd Hockemeyer och Hermann Landmann. Företaget grundades i Tyskland och sålde till en början kanadensisk grillutrustning.

Hockemeyer och Landmanns vision var att ta barbecuekulturen till Tyskland. 1970 öppnar företaget sitt huvudkontor i Osterholz-Scharmbeck utanför Bremen. Härifrån kommer företaget snart att ta steget från ett lokalt till ett multinationellt grillföretag.

BBQ-kulturen utvecklas

Under 1970-talet etableras och utvecklas barbecuekulturen i Tyskland såväl som i andra delar av Europa. Företaget utvecklar en serie särskilt lämpad för rotisserie, det vill säga grillning med rotation. Den här serien var bolagets första internationella samarbeta.

Produkterna tillverkades på 70-talet i Tyskland, men med motorer från Taiwan. 1971 inför Landmann ett lönnlöv i loggan för att hedra företagets kanadensiska koppling.

Under den andra halvan av 70-talet etablerar sig företagen i USA samt i Hong Kong. De utvecklar även den första gjutjärnsgrillen.

På 80-talet lanserar man gasolgrillar

I början av 80-talet skapas den första Landmann-gasolgrillen. Företaget var en pionjär inom gasolgrillar och än idag erbjuder de några av marknadens bästa.

Även företagets första klotgrill med lock utvecklas under 80-talet. Företaget fortsätter sin internationella expansion och öppnar filialer i Storbritannien.

Under början av 90-talet grundas Landmann Skandinavia AB, ett bolag som i december 2020 lämnade in en konkursansökan. Varumärket finns dock kvar i Sverige och i resten av Skandinavien.

Sedan man etablerade sig i Norden har både den globala expansionen och produktutvecklingen hållit hög takt utan att tumma på kvalitet.

2016 firande Landmann sitt 50-årsjubileum genom ett antal olika event och lansering av specialprodukter i begränsad upplaga.

Vad kännetecknar Landmann-grillar?

Landmann är ett grillföretag som kännetecknas av en mångfald av produkter som passar alla målgrupper. Samtliga produkter håller mycket hög kvalitet samtidigt som de inte är alltför dyra.

Grillarna är lätta att använda vilket ger en fantastisk grillupplevelse både för nybörjare och proffs. Företagets grillar tilltalar med andra ord en bred målgrupp. Med sitt stora produktutbud finns det något för alla smaker, livsstilar och tillfällen.

Landmann grill
Bildkälla: Pressmeddelande

Varumärket vill att alla ska kunna upptäcka barbecuevärlden med mängder av olika Landmann-grillar och tillbehör. Mångfald är därför ett ledord både när det gäller grillar och annan utrustning.

Landmann är mer än bara grillar

På Landmanns hemsida går det att hitta mycket information om grillar, underhåll, rengöring och självklart grilltips. ”Landmann community” är en plats där de samlar recept och tips som gör det lättare för kunderna att använda produkterna på bästa sätt.

Företaget strävar efter att alla konsumenter ska känna att det är en speciell upplevelse att grilla med Landmann.

Var säljs Landmanns produkter?

Varumärket Landmann säljs i olika partnerbutiker runtom i världen. De flesta är relaterade till trädgårdsarbete, bygg- och byggnadsindustri och livsmedelshandeln.

På Landmanns hemsida går det enkelt att hitta information om återförsäljare tack vare sajtens interaktiva karta. De vanligaste e-handlarna inom hemmaprodukter och grillning har Landmann i sitt utbud.

Sammanfattning om Landmann

Det tyska företaget Landmann tog barbecuekulturen till Tyskland år 1966 när de började sälja kanadensisk grillutrustning. Sedan dess har företaget växt båda vad gäller produktutbudet och de olika internationella marknaderna.

Landmann erbjuder idag ett brett sortiment av prisvärda grillprodukter som håller mycket hög kvalitet. Mångfald är ett av företagets nyckelord och de vill erbjuda grillar och tillbehör som passa alla målgrupper. Det finns kort och gott en grill för alla, oavsett livsstil och preferens.

För att ytterligare förbättra grillupplevelsen finns communityn, där företaget delar med sig av inspirerande recept, grilltips och mycket annat som tar grillningen till en ny nivå.

Vill du läsa mer om grillvarumärken? Ta då en titt på vår text om Weber.

Mer läsning: Populära artiklar om grillning

 • Hur förbereda trädgården inför vintern?
  Höstlöv ska krattas, rabatter ska förberedas och trädgården ska göras fin inför vintern. Plantagen ger i den här artikeln enkla tips på hur du bäst kan förbereda trädgården inför vintern. Hösten är minst sagt här. Träd och buskar återfinns i alla gyllene färger, i vacker kontrast till de vintergröna växternas djupa, gröna färger. I takt…
 • Vad är Korean BBQ?
  Det koreanska köket är en mycket populär mat-trend för tillfället. Kimchi, Bibimbap och inte minst Korean BBQ har slagit igenom stort även utanför Koreahalvöns gränser. Fler artiklar för dig: Vad är egentligen grejen med American BBQ? Grilla grönsaker – konkreta tips för att lyckas Grilla vildsvin – bra att veta om ett kött som utmanar…
 • Vilka olika köksknivar ska man ha?
  Bra köksknivar gör matlagningen betydligt roligare. Kniven är det köksredskap som används allra mest, men trots det är det sällan man reflekterar över vilka olika sorters knivar man bör ha i köket. I den här artikeln listar vi 5 st olika sorters köksknivar som bör finnas i ett vasst kök. 5 köksknivar för alla kök:…
 • Fredde i Solsidan grillar – vanliga frågor och svar
  Fredde Schiller i Solsidan är en mästergrillare av rang. I den här artikeln har vi sammanställt vanliga frågor och svar om karaktärens grillvanor, baserat på vad som går att utläsa från C More och TV4. Fler artiklar för dig: Grilla vildsvin – bra att veta om ett kött som utmanar Grilla grönsaker – konkreta tips…
 • Hur undviker man fettbrand när man grillar?
  När du grillar finns det risk att fett och gamla matrester börjar brinna, varför det är bra att undvika fettbrand. Om flammorna blir stora eller om grillen lämnas utan tillsyn kan det leda till allvarliga skador. Fler artiklar för dig: Grilla fisk – tipsen för att fixa firren Grilla vildsvin – bra att veta om…
 • Hur rengöra grillen på ett smart sätt?
  Att grilla utomhus är trevligt, men det är inte lika kul att rengöra grillen. Att göra rent grillen behöver dock inte vara så besvärligt om du har effektiva redskap och använder rätt metod. Fler artiklar för dig: Grilla vildsvin – bra att veta om ett kött som utmanar Grilla grönsaker – konkreta tips för att…
 • Vilket vin passar till grillade grönsaker?
  Om du ska dricka vin till grillade grönsaker rekommenderar vi ett vitt vin, eller ett rosévin, speciellt om du har varit sparsam med kryddor under grillningen. Fler artiklar för dig: Grilla fisk – tipsen för att fixa firren Grilla grönsaker – konkreta tips för att lyckas Grilla vildsvin – bra att veta om ett kött…
 • Är det säkert att grilla med elgrill?
  Du som grillar har ett ansvar att grilla säkert och förebygga olyckor. Många väljer därför att grilla med elgrill istället för kol- och gasolgrill, eftersom den inte ger några lågor. Fler artiklar för dig: Får man grilla på balkongen? Grilla fisk – tipsen för att fixa firren Grilla vildsvin – bra att veta om ett…
 • Vad är egentligen grejen med American BBQ?
  Att bjuda in vänner och familj på en äkta American BBQ är festligt och uppskattat, men det kräver lite extra planering. Fler artiklar för dig: Vad är Korean BBQ? Hur fuskar man ihop en BBQ-sås med bara tre ingredienser? Grilla vildsvin – bra att veta om ett kött som utmanar Grilla kyckling – bevingade knep…
 • Hur fuskar man ihop en BBQ-sås med bara tre ingredienser?
  Börjar middagsgästerna anlända och du ligger back i tidsschemat? Då kan det här fuskiga receptet på en faktiskt helt okej BBQ-sås bli grillfestens räddning. Fler artiklar för dig: Vad är Korean BBQ? Grilla vegetariskt – såser, kryddor och expertens tips Grilla grönsaker – konkreta tips för att lyckas Grilla vildsvin – bra att veta om…
Weber jul
Grillrea