Grillar

Fredde i Solsidan grillar – vanliga frågor och svar

Fredde Schiller i Solsidan är en mästergrillare av rang. I den här artikeln har vi sammanställt vanliga frågor och svar om karaktärens grillvanor, baserat på vad som går att utläsa från C More och TV4.

I vilket avsnitt grillar Fredde mest?

I säsong 6 (avsnitt 2) får Fredde mani på att grilla. Det leder så långt att Mickan uppmanar honom att söka hjälp för sitt missbruk.

Vilken grill har Fredde i Solsidan?

Fredde har en Traeger Timberline 1300. Det är en smart pelletsgrill som får anses vara hans ”huvudgrill”. Utöver Traeger-grillen har han flera andra grillar.

Hur många grillar har Fredde?

Som prylnörd med snudd på obegränsad budget så har Fredde förstås en riktigt dyr gasolgrill, marknadens bästa kolgrill, samt en ”picknick-grill”. Ja, och en pelletsgrill, ”så klart”.

Vad menar Fredde med ”glaze”?

Att använda glaze (en marinad man penslar på det man grillar) är något som Fredde älskar. Han beskriver glaze som: ”En slags grillningens fuktspärr, som stänger inne saften och smaken.”

Vilken glaze är Freddes specialitet?

Freddes specialitet är att ”dubbelglaze:a” till exempel grillkorv, vilket enligt honom kan resultera i ett ”intressant möte av mango, chili och hickory”.

Här är några (dyra) grillar som Fredde i Solsidan säkert skulle gilla:

Vad sägs om ett nyhetsbrev med gratis grilltips?

Då har du kommit rätt. Grillbrevet från oss på Grillfakta låter som något för dig!

I Grillbrevet sammanställer vi varannan vecka tips och artiklar om grillning.

Som prenumerant får du allmän kunskap, förslag på smarriga recept och tips på nya grillmodeller och annan utrustning som gör grillningen roligare.

Och självklart är det helt gratis!

Prenumerera här:

Varukorg
Grillrea