Vin grillning

Vilket vin passar till grillade grönsaker?

Om du ska dricka vin till grillade grönsaker rekommenderar vi ett vitt vin, eller ett rosévin, speciellt om du har varit sparsam med kryddor under grillningen.

Har du grillat grönsaker med en fuskigt god BBQ-sås, eller adderat andra feta såser, så kan röda viner lämpa sig lika bra.

Vin till grillning

En kall läsk, cider eller öl passar till nästan all typ av mat, men ibland kan det vara gott med ett välsmakande vin istället.

Vi på Grillfakta föreslår vin av typen Sauvignon Blanc eller en Riesling av torrare karaktär.

Även Chinon Fabien Demois är ett bra val för den som vill ha ett modernt och friskt alternativ.

Tips: Tänk på att ta det lugnt med alkoholen när du grillar för att inte utsätta dig själv eller andra för onödiga risker. Grillen är ett verktyg, ingen leksak.

Missa inte våra populära köpguider:

Den här texten är skriven av mig, Magnus. För några år sedan grundade jag bloggen Grillfakta. Tanken var att sajten skulle bli en av Sveriges största grillbloggar, vilket jag nu faktiskt törs säga har lyckats! Om mitt eget intresse för grillning? Jodå, hamburgare och halloumi är säkra kort när jag får tända grillen. Och även om grillning är en sommarsport så drar jag mig inte för att ibland grilla korv i kaminen på vintern. Hoppas du gillar min blogg! Besök gärna startsidan för att se de senaste inläggen, eller navigera i menyn till något som du tycker verkar intressant :).

Rulla till toppen
Grillrea