FAQ

Undrar du något om grillning? Här samlar vi i redaktionen från Grillfakta vanliga frågor och svar.

kamadogrill

Kamadogrill – vad är det? Hur fungerar den? Och varför du bör köpa en!

En kamadogrill, som till exempel Big Green Egg, är en typ av keramisk spis som har tagit grillvärlden med storm under de senaste åren. Kamadogrillarna är kända för sin förmåga att snabbt komma upp i temperatur, och dessutom hålla en jämn temperatur, vilket gör dem perfekta för alla typer av matlagning – från biffar och …

Kamadogrill – vad är det? Hur fungerar den? Och varför du bör köpa en! Läs mer »

Släcka brand

Hur undviker man fettbrand när man grillar?

När du grillar finns det risk att fett och gamla matrester börjar brinna, varför det är bra att undvika fettbrand. Om flammorna blir stora eller om grillen lämnas utan tillsyn kan det leda till allvarliga skador.

Korean BBQ

Vad är Korean BBQ?

Det koreanska köket är en mycket populär mat-trend för tillfället. Kimchi, Bibimbap och inte minst Korean BBQ har slagit igenom stort även utanför Koreahalvöns gränser.

Rengöra grillen

Hur rengöra grillen på ett smart sätt?

Att grilla utomhus är trevligt, men det är inte lika kul att rengöra grillen. Att göra rent grillen behöver dock inte vara så besvärligt om du har effektiva redskap och använder rätt metod.

Grilla BBQ

Får man grilla på balkongen?

Till sommaren är det många som är sugna på att grilla mat hemma, men vad gäller egentligen för grillning på balkong eller terrass?

Grilla fisk potatis

Är det säkert att grilla med elgrill?

Du som grillar har ett ansvar att grilla säkert och förebygga olyckor. Många väljer därför att grilla med elgrill istället för kol- och gasolgrill, eftersom den inte ger några lågor.

Varukorg
Grillrea