FAQ

Undrar du något om grillning? Här samlar vi i redaktionen från Grillfakta vanliga frågor och svar.

Halloumi sallad

Halloumi – vad borde man veta?

Hr inte halloumi en oemotståndlig ost så säg? Med rötterna i Medelhavsregionen, särskilt på Cypern, och sin unika smak har osten vunnit popularitet över hela världen. I den här artikel kommer vi att utforska ursprunget och tillverkningen av halloumi, upptäcka dess smakprofil och avslöja spännande sätt att använda och njuta av denna fantastiska ost. Ursprung …

Halloumi – vad borde man veta? Läs mer »

kamadogrill

Kamadogrill – vad är det? Hur fungerar den? Och varför du bör köpa en!

En kamadogrill, som till exempel Big Green Egg, är en typ av keramisk spis som har tagit grillvärlden med storm under de senaste åren. Kamadogrillarna är kända för sin förmåga att snabbt komma upp i temperatur, och dessutom hålla en jämn temperatur, vilket gör dem perfekta för alla typer av matlagning – från biffar och …

Kamadogrill – vad är det? Hur fungerar den? Och varför du bör köpa en! Läs mer »

Grilla fisk potatis

Är det säkert att grilla med elgrill?

Du som grillar har ett ansvar att grilla säkert och förebygga olyckor. Många väljer därför att grilla med elgrill istället för kol- och gasolgrill, eftersom den inte ger några lågor.

Grilla BBQ

Får man grilla på balkongen?

Till sommaren är det många som är sugna på att grilla mat hemma, men vad gäller egentligen för grillning på balkong eller terrass?

Korean BBQ

Vad är Korean BBQ?

Det koreanska köket är en mycket populär mat-trend för tillfället. Kimchi, Bibimbap och inte minst recept på Korean BBQ har slagit igenom stort även utanför Koreahalvöns gränser.

American BBQ

Vad är grejen med American BBQ?

Att bjuda in vänner och familj på en äkta American BBQ är festligt och uppskattat, men det kräver lite extra planering. För att få till den rätta känslan med American BBQ krävs det en del planering eftersom äkta amerikansk barbecue ska tillagas under lång tid för att få den rätta rökiga smaken och den karaktäristiska …

Vad är grejen med American BBQ? Läs mer »

Grill som ryker

Hur förvara grillen på rätt sätt?

Att grilla är en favoritsysselsättning för många, men det är viktigt att sköta och förvara grillen ordentligt när den inte används. Korrekt grillförvaring förlänger inte bara livslängden på din grill, utan det hjälper också till att förebygga olyckor och skador.

Släcka brand

Hur undviker man fettbrand när man grillar?

När du grillar finns det risk att fett och gamla matrester börjar brinna, varför det är bra att undvika fettbrand. Om flammorna blir stora eller om grillen lämnas utan tillsyn kan det leda till allvarliga skador.

Rulla till toppen
Grillrea